/Files/images/поваренок.jpg

Харчування дошкільнят

Питання щодо плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти регламентовано

  • статтею 35 Закону України «Про дошкільну освіту» від 11.07.2001р. №2628-ІІІ (із змінами);
  • постановою Кабінету Міністрів України«Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів» від 26.08.2002р. № 1243 (із змінами);
  • Порядком встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом МОН від 21.11.2002 р. № 667

Організація харчування

/Files/images/харчування дітей.jpg

Організація харчування в закладі дошкільної освіти здійснюється згідно вимогам «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах»

Організація харчування в закладі дошкільної освіти регламентована законодавчими актами, має певні традиції, режим, раціон. А однією із головних умов є суворе виконання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці, зберігання продуктів харчування та приготування їжі.

Діти, що відвідують заклад отримують 3-х разове харчування: сніданок, обід та щільний підвечірок, які забезпечують їх добову потребу у харчових речовинах та енергії приблизно на 75 – 80%. Тому, організація харчування в закладі дошкільної освіти повинна доповнюватись правильним харчуванням в родині.

Одним з головних завдань закладу - це забезпечення права кожної дитини на охорону її життя і здоров'я.Харчування є одним з найважливіших факторів, що визначає здоров'я дітей, сприяєпрофілактиці захворювань, підвищенню працездатності та успішності, фізичному і розумовому розвитку, створює умови для адаптації підростаючого покоління до навколишнього середовища. Правильно організоване харчування забезпечує організм всіма необхідними йому харчовими речовинами (білками, жирами, вуглеводами, вітамінами і мінеральними солями). Основним принципом харчування дошкільнят є максимальна різноманітність харчових раціонів, яке досягається шляхом використання достатнього асортименту продуктів і різних способів обробки.

Адміністрація закладу забезпечує безперервне замовлення і прийняття до закладу безпечних і якісних продуктів харчування, що здійснюється постійно в межах затвердженого розміру батьківської плати та виділених бюджетних коштів.

Кiлькiсть переглядiв: 489